Medlemsinfo angående incident på Aktergatan 20

Fredagen 4/11 upptäcktes två sprickor i ett avloppsrör i fastigheten på Aktergatan 20. Sprickan bidrog till att avloppsvatten rann in i hisschaktet, orsakade översvämning i en pumpgrop och även in i elcentralen. Hissen och tvättstugan stängdes av men kunde öppnas upp igen under lördagen.

Det var ett mycket allvarligt och komplext problem och åtgärden var mycket tidskrävande och innebar ett utbyte av delar av ett avloppsrör. Eftersom pumparna i pumpgropen måste vara avstängda under åtgärdstiden krävdes att slamsugningsbilen behövdes under hela eftermiddagen och kvällen så länge jobbet utfördes.

Det som bidragit till att läckor uppkommit i avloppsrören är det faktum att när sugbil var på plats så hittade de tamponger, kondomer, hushållspapper, kapsyler och bindor i rören. Allt detta har alltså spolats ner i toaletterna. Vi vill strängeligen påpeka att det enda som ska spolas ner i våra toaletter är toalettpapper och ingenting annat!

De fann även stora mängder härdat fett som kommit från att man har sköljt ut sin stekpanna i vasken. Tänk på att alltid torka upp överflödigt fett med papper innan du diskar din stekpanna så undviker vi att detta återupprepas.

Låt oss alla hjälpas åt för att undvika att detta händer igen!

Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *