Medlemsinfo december

Nu är det jul här i vårt hus…
Så här i juletider tänder vi alla gärna stearinljus för att lysa upp i mörkret och vi vill påminna er om att inte glömma att släcka dom när ni lämnar rummet.

Ventilation
Installation av spisfläkt eller annan åtgärd som påverkar brandskydd får inte göras utan att först informera styrelsen.

Höjning av avgift och garagehyra

Efter noggrann genomlysning av Brf Sjöpärlans estimerade budget för de 3 kommande åren har styrelsen beslutat att höja avgift och hyra för garageplats. Höjningen är på 8% och gäller fr o m 1/2. 

Soprummet
Efter julklappsutdelning blir det mycket papper och förpackningar som ska samsas i vårt grovsoprum. Vi behöver alla hjälpas åt att vika och trycka ihop pappersavfallet på bästa sätt så att allt ryms i våra sopkärl.

Matsortering
Det blir obligatoriskt att sortera matavfall fr o m 1 januari 2023. Nyckel till matnedkastet är densamma som till soprum och källare.

Tvättstugan
 Vi har haft en del problem med läckande tvättmaskiner och vill särskilt påminna er om att omedelbart kontakta styrelsen om ni upptäcker vattenläckage på golvet under maskinerna när ni tvättar.

Snöskottning
Vi tar tacksamt emot hjälp från fler än de två personer från styrelsen som håller undan snön framför entréer, garage och cykelrum. Tag gärna tag i spade eller borste när du har möjlighet!

Wiab-vår fastighetsskötare

Vi har ett avtal med vår fastighetsskötare WIB som innebär att de även kan vara behjälpliga för enskild medlem, som då själv får stå för kostnaden. De kan göra besöket samtidigt som de arbetar i huset, vilket innebär att ni slipper betala för framkörning.

Dock kan man inte som privatperson få RUT/ROT-avdrag.

Nedanstående är exempel på saker ni direkt kan kontakta WIAB för att få hjälp med:
Läckande toaletter, trasiga spolknappar etc, byte av blandare eller insatser, rengöring av synliga avloppsdelar, rengöring av spiskåpor med forceringsspjäll, byte av forceringsspjäll i spiskåpor, rengöring av ventiler/don, byte av filter, luftning av element, batteribyte i brandvarnare, säkringar, ev. justering/smörjning av balkongdörrar, ev. justering/smörjning av fönster.

När det handlar om nedanstående ärenden ska styrelsen kontaktas:
Problem med hissar, garageport, sopsugsanläggningen, laddboxar i garaget samt vattenläcka.

Kontakt till WIAB: INFO@WIABSERVICE.SE 08–802040

Nycklar
Vi vill även påminna om att när det gäller nycklar till lägenhet, tvättstugan etc. så kontaktar man själv Låssmeden AB, Katarina Bangata 35, tel 08-6425263.

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *